neděle 16. března 2014

Napoli - dove abitare?/ Kde bydlet?

Soriano 44 B&B  

Via San Domenico Soriano 44, 80135 Napoli, Italia

http://www.tripadvisor.it/Hotel_Review-g187785-d1113819-Reviews-Soriano_44_B_B-Naples_Province_of_Naples_Campania.html

  V Neapoli se vyplatí rozhodně bydlet v centru.  Hodně hotelů a hostelů za výhodnou cenu se náchází v okolí vlakového nádraží, ale nedoporučuji si vybrat bydlení v této lokalitě, protože atmosféra vlakového nádraží není moc příjemná, ulice jsou tam dost špinavé, hodně povalujících se odpadků a taky pořád dávat pozor na peněženku, není pro výlet zrovna to pravé ořechové. 

  V Neapoli jsem přes Tripadvisor našla hotel se snídaní Soriano 44, který se nachází naproti náměstí - Piazza Dante (linea metro). Cena pokojů je super, za dvouložkový pokoj vychází na osobu cca 30 eur za noc, záleží samozřejmě podle období, kdy pokoj rezervujete. Vyplatí se rezervovat a zaplatit za pokoj online, protože tak ušetříte asi 20 eur. Peníze vám strhnou z kreditní karty. Nemusíte se rozhodně bát toho, že by na vaší rezervaci zapomněli. Ještě před příjezdem jsem dostala potvrzující e-mail od recepční hotelu, která byla velmi milá. Po příjezdu mi dala všechny informace, co musím v Neapoli rozhodně vidět a kam zajít na pravou neapolskou pizzu.

  Pokoje jsou čisté a hlavně teplé, což je v Itálii výhoda, neboť Italové většinou netopí vůbec nebo mají v pokojích malá topení, která místnost nestačí vytopit. Ubytování je se snídaní: panini, sladké pečivo, jogurt a k pití si můžete objednat kávu nebo čaj.

  Personál je velmi příjemný, poskytne vám všechny informace a ptá se, zda něco nepotřebujete.

  Jedinou nevýhodou je, že hotel je ve čtvrtém patře, výtah je pouze ve vedlejší budově, která je sice propojená, ale musí se procházet šíleným bludištěm, a proto je lepší chodit pěšky. Hotel není, proto podle mě vhodný pro malé děti nebo pro osoby, kterým činí problémy chůze do schodů. Je samozřejmě, ale možné využít výtah z vedlejší budovy, každá jízda stojí 10 centů, které musíte vhodit, jinak se výtah nerozjede.

  Takže, jestli se chystáte do Neapole a nezařídili jste si, ještě bydlení, doporučuji hotel Soriano. 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat