sobota 1. března 2014

Pasta con funghi, pomodori e olive

Ingredience:
pasta (krátká), sůl, olivový olej, cibule, žampiony, cherry rajčata.
Postup:
Nejdříve připravíme sugo, na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli (stačí půlka), pak přidáme nakrájené žampiony (žampiony: umyjeme a oloupeme nožem, krájíme podélně na úzké plátky, houby pak vypadají lépe, když jsou připravené) a osolíme. Přikryjeme poklicí, když se vypaří voda z žampionů, přidáme nakrájená cherry rajčata (nakrájené na půlky), přikryjeme poklicí. Stále kontrolujeme a občas zamícháme. Když se vypaří voda ze směsi a rajčata změknou, přidáme na 2 minuty nakrájené zelené olivy a mícháme. V hrnci připravíme těstoviny (doba na krabičce, dáme do vroucí vody, kterou osolíme, když se vaří), které sundáme ze sporáku cca o dvě minuty dříve, než je napsáno na krabičce. Před tím než slijeme vodu z těstovin, přidáme jednu až dvě naběračky této vody do směsi se zeleninou, kterou jsme připravili na pánvi. Těstoviny přidáme na pánev a mícháme, za cca 3-4 minuty jsou hotové. 
buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat