pátek 21. února 2014

gnocchi al sugo di pomodoro



Ingredience:
300 g mouky, brambory 2 kg (pro 8 osob), sůl, 4 vejce, sugo (passata - ve sklenici), parmezán, peperoncino, bazalka, česnek, olivový olej. 
Postup:
Nejdříve dáme vařit brambory do velkého hrnce (neoloupané), asi 25-30 min, kontrolujeme vidličkou. Poté co jsou uvařené je oloupeme a rozemeleme je v mlýnku. Do takto připravených brambor přidáme 4 vejce (celá) a trochu mouky, kterou postupně doplňujeme a těsto trochu osolíme. Vyválíme těsto, které necháme na pár minut odpočinout, aby vychladlo.Poté z těsta tvoříme úzké válečky, které nakrájíme na menší konstičky.Takto připravené kostičky pokládáme vedle sebe, aby se nám neslepily, můžeme na ně nasypat jemně mouku, ale ne říliš, aby pak gnocchi nebyli příliš moučné.
V průbehu si řipravíme sugo. Na pánev dáme olivový olej, česnek, pak přidáme passata - rajčatové sugo. Ochutíme basalkou, solí a peperoncino. 
Připrapravené gnocchi dáme do hrnce s horkou vodou, kterou trochu osolíme. Když jsou gnocchi hotové, vyplavou. Vyndáme je z hrnce a přidáme na pánev, kde jsme připravili sugo. Mícháme. 
Připravené gnocchi al sugo di pomodoro posypeme parmezánem.
buon appetito! 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat