Ingredience:
pasta: penne
rigate (nebo jakákoli krátká pasta), na každou osobu jedna cuketa, cibule, sůl,
olivový olej, dado (zeleninový bujon), parmezán
Postup:
Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme cuketu, kterou jsme před tím nastrouhali na
struhadle. Směs mícháme a přidáme kousek bujonu (ne celý) a půl hrníčku vody a špetku
soli, stále mícháme. Když je naše sugo teměř hotové (cukety se rozpouští), tak
začněme vařit těstoviny, které tolik času nepotřebují (záleží podle typu, cca
5-10 minut, na krabičce je vždy návod). Těstoviny dáme do hrnce, až když se
voda vaří. Vodu osolte,
až když se začne vařit, pokud jí osolíte dřív, načekáte se zbytečně dlouho jako
já než mi to řekli. Nikdy do
vody nepřidávejte nic jiného než sůl, žádný olej nebo koření.
Až
budete mít uvařené těstoviny, tak je smíchejte s připraveným sugem.
Posypte parmezánem.
Buon
appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat