čtvrtek 13. února 2014

Pasta e zucchine


Ingredience:
pasta: penne rigate (nebo jakákoli krátká pasta), na každou osobu jedna cuketa, cibule, sůl, olivový olej, dado (zeleninový bujon), parmezán 
Postup:
Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme cuketu, kterou jsme před tím nastrouhali na struhadle. Směs mícháme a přidáme kousek bujonu (ne celý) a půl hrníčku vody a špetku soli, stále mícháme. Když je naše sugo teměř hotové (cukety se rozpouští), tak začněme vařit těstoviny, které tolik času nepotřebují (záleží podle typu, cca 5-10 minut, na krabičce je vždy návod). Těstoviny dáme do hrnce, až když se voda vaří. Vodu osolte, až když se začne vařit, pokud jí osolíte dřív, načekáte se zbytečně dlouho jako já než mi to řekli. Nikdy do vody nepřidávejte nic jiného než sůl, žádný olej nebo koření.
Až budete mít uvařené těstoviny, tak je smíchejte s připraveným sugem. Posypte parmezánem.
Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat