čtvrtek 13. února 2014

Riso e ceci


Ingredience:
rýže přírodní (il riso integrale), cizrna (dá se koupit v plechovce ve slaném nálevu, pokud koupíte sušenou je potřeba jí dát přes noc do vody a před vařením vodu vylít a propláchnout novou vodou), peperoncino, česnek, olivový olej, sůl, curcuma, sugo di pomodori.
Postup: 
Dáme vařit rýži (množství podle osob), cca 35 minut (záleží podle značky), vodu nezapomeneme osolit.
Na pánev dáme trochu olivového oleje a osmahneme nakrájený česnek, poté přidáme cizrnu (z plechovky s cizrnou vylijeme vodu), přidáme peperoncino a špetku soli, směs mícháme. Můžeme přidat curcumu. Jelikož tuto směs připravíme poměrně rychle 7-8 minut, nejdříve připravujeme rýži. Jakmile je rýže hotová smícháme jí s připravenou směsí cizrny a mícháme. Sugo di pomodori (2 velké lžíce, záleží opět podle počtu osob) přidáme nakonec. Několikrát zamícháme.
Připravené riso e ceci posypeme parmezánem.
Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat