rýže přírodní (il riso integrale), cizrna (dá se koupit v plechovce ve slaném nálevu,
pokud koupíte sušenou je potřeba jí dát přes noc do vody a před vařením vodu
vylít a propláchnout novou vodou), peperoncino, česnek, olivový olej, sůl,
curcuma, sugo di pomodori.
Postup:
Dáme
vařit rýži (množství podle osob), cca 35 minut (záleží podle značky), vodu nezapomeneme
osolit.
Na
pánev dáme trochu olivového oleje a osmahneme nakrájený česnek, poté přidáme
cizrnu (z plechovky s cizrnou vylijeme vodu), přidáme peperoncino a špetku
soli, směs mícháme. Můžeme přidat curcumu. Jelikož tuto směs připravíme poměrně
rychle 7-8 minut, nejdříve připravujeme rýži. Jakmile je rýže hotová smícháme
jí s připravenou směsí cizrny a mícháme. Sugo di pomodori (2 velké lžíce,
záleží opět podle počtu osob) přidáme nakonec. Několikrát zamícháme.
Připravené riso e ceci posypeme parmezánem.
Buon
appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat