čtvrtek 13. února 2014

Pasta sorpresa


Ingredience:

pasta: fusilli, cibule, houby (nejlépe čerstvé), zelené olivy, olivový olej, sůl, rajčata cherry, peperoncino, červené víno, parmigiano, sugo di pomodori. 
Postup:

Nejdříve připravíme sugo: dáme na pánev olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby. Tuto směs mícháme. Přidáme peperoncino a špetku soli. Poté přidáme nakrájené olivy a trochu sugo di pomodori, zamícháme, přikryjeme pokličkou. Pokud se nám zdá, že sugo vypadá vysušeně, přidáme trochu vody. Na závěr dáme do suga trochu červeného vína a mícháme. 
Těstoviny vaříme cca 6 minut v horké osolené vodě (potřeba sledovat, podle značky těstovin). Hotové těstoviny dáme do suga a mícháme.

Na hotové těstoviny nasypeme parmezán. Doporučuji pít dobré červené víno.

Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat