středa 26. února 2014

Torta rustica con carote, funghi e piselli



Ingredience:
listové těsto, sýr plátky (na tousty, prodává se každý plátek zabalený zvlášť v obalu), sýr feta, cibule, olivový olej, sůl, dado (zeleninový bujon), 3 mrkve, žampiony, zelený hrášek, bílé víno, strouhanka.
Postup:
Nejdříve si připravíme směs na torta. Nastrouháme mrkve na struhadle a nakrájíme žampiony na úzké plátky. Dáme na pánev olivový olej, na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme hrášek (pokud máme mražený,musí přijít na řadu jako první, před mrkví a žampiony). Když už se zdá hrášek rozmražený, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájené žampiony. Mícháme. Přidáme jednu kostičku zeleninového bujonu, pak nemusíme tolik solit, protože bujon už slaný je. Přidáme malou skleničku bílého vína a mícháme. Směs je hotová, když do sebe zelenina vsákne víno. 
Do formy na dort dáme listové těsto, na něj rovnoměrně rozprostřeme plátky sýra na tousty. Poté rovnoměrně nalijeme zeleninovou směs, kterou jsme si připravili na pánvi. Přesahující okraje  torta zahneme dovniř. Vezmeme sýr feta a drobíme ho na torta (připomíná hvězdičky na sušenkách pan di stelle). Poté posypeme jemně strouhanou a dáme péct do trouby, kterou si předem rozehřejeme na 180° C. Peče se cca 25 minut. Kontrolujeme. 
buon appetito!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat