listové těsto,
sýr plátky (na tousty, prodává se každý plátek zabalený zvlášť v obalu), sýr
feta, cibule, olivový olej, sůl, dado (zeleninový bujon), 3 mrkve, žampiony,
zelený hrášek, bílé víno, strouhanka.
Postup:
Nejdříve si
připravíme směs na torta. Nastrouháme mrkve na struhadle a nakrájíme žampiony
na úzké plátky. Dáme na pánev olivový olej, na drobno nakrájenou cibuli, pak
přidáme hrášek (pokud máme mražený,musí přijít na řadu jako první, před mrkví a
žampiony). Když už se zdá hrášek rozmražený, přidáme nastrouhanou mrkev a
nakrájené žampiony. Mícháme. Přidáme jednu kostičku zeleninového bujonu, pak
nemusíme tolik solit, protože bujon už slaný je. Přidáme malou skleničku bílého
vína a mícháme. Směs je hotová, když do sebe zelenina vsákne víno.
Do formy na dort
dáme listové těsto, na něj rovnoměrně rozprostřeme plátky sýra na tousty. Poté
rovnoměrně nalijeme zeleninovou směs, kterou jsme si připravili na pánvi.
Přesahující okraje torta zahneme dovniř. Vezmeme sýr feta a drobíme ho na
torta (připomíná hvězdičky na sušenkách pan di stelle). Poté posypeme jemně
strouhanou a dáme péct do trouby, kterou si předem rozehřejeme na 180° C. Peče
se cca 25 minut. Kontrolujeme.
buon appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat