úterý 18. února 2014

Torta rustica con zucchine


Ingredience:
cukety  5 -  4 když jsou velké, fiori di zucca (květy cukety), olivový olej, peperoncino, cibule, sottilette (tenké plátky měkkého sýra, např. sýr, který se používá na tousty - sýr v obalu), plátky sýra (např. leerdammer), sůl, pasta sfoglia (listové těsto, které použijeme na základ torta rustica), strouhanka.
Postup:
Na pánev dáme olivový olej, nadrobno nakrájenou cibuli a peperoncino. Poté nastrouháme cukety a přidáme je na pánev, občas zamícháme. Přidáme fori di zucca. Nenecháme cukety úplně rozpustit, jako když připravujeme sugo na těstoviny, protože poté směs dáme do trouby. Nechám zahrát troubu na 180° C (záleží samozřejmě na typu trouby).Do kulaté formy na dort nejdříve dáme papír na pečení, na něj umístíme listové těsto, které musí pokrýt celou formu. Na listové těsto následně dáme sýr typu leerdammer (abychom pokryli celou formu) a poté připravenou směs z cuket, kterou jsme předem připravili na pánvi. Následně posypeme strouhankou. Přesahující okraje listového těsta k sobě přitlačíme a ohneme směrem na torta. Do trouby dáme cca na 20-25 minut (sledujeme). V posledních 2-3 minutách pečení otevřeme troubu a přidame na torta měkký sýr, který se krásně rozpustí. 
Toto antipasto se v Itálii často připravuje na oslavy. 
Buon appetito!

 


Žádné komentáře:

Okomentovat