Ingredience:
riso integrale (používá se také název přírodní, tato rýže není na rozdíl od rýže bílé
průmyslově zpracována, obsahuje více vitamínů a minerálů). Množství podle počtu
strávníků, (jedna a půl skleničky na osobu).
Houby
nejlépe sušené, které se před vařením namočí do teplé vody. Mrkev, cibule, olivový olej, sůl,
parmezán, peperoncino.
Postup:
Nejdříve
se dají sušené houby na 5 až 7 minut do horké vody. Dá se vařit hnědá rýže (asi
35 minut, záleží na značce – sledovat krabičku. Rýže se dá do hrnce s vodou podle množství rýže a osolí
se. Postup je stejný jako, když se vaří pasta.
Na
horkou pánev dáme trochu olivového oleje, poté nadrobno nakrájenou cibuli, až
zbělá přidáme mrkev, pak houby, které jsme předtím dali do misky s teplou
vodou. Na pánvi tuto směs občas zamícháme a přidáme peperoncino a trochu
osolíme.
Když
máme směs připravenou a rýže je hotová smícháme vše dohromady na pánvi a opět
mícháme.Na hotové risotto nasypeme parmezán.
Buon
appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat