čtvrtek 13. února 2014

Risotto con funghi e parmigiano

 Ingredience:
riso integrale (používá se také název přírodní, tato rýže není na rozdíl od rýže bílé průmyslově zpracována, obsahuje více vitamínů a minerálů). Množství podle počtu strávníků, (jedna a půl skleničky na osobu). 
Houby nejlépe sušené, které se před vařením namočí do teplé vody. Mrkev, cibule, olivový olej, sůl, parmezán, peperoncino. 
Postup:
Nejdříve se dají sušené houby na 5 až 7 minut do horké vody. Dá se vařit hnědá rýže (asi 35 minut, záleží na značce – sledovat krabičku. Rýže se dá do hrnce s vodou podle množství rýže a osolí se. Postup je stejný jako, když se vaří pasta. 
Na horkou pánev dáme trochu olivového oleje, poté nadrobno nakrájenou cibuli, až zbělá přidáme mrkev, pak houby, které jsme předtím dali do misky s teplou vodou. Na pánvi tuto směs občas zamícháme a přidáme peperoncino a trochu osolíme.
Když máme směs připravenou a rýže je hotová smícháme vše dohromady na pánvi a opět mícháme.Na hotové risotto nasypeme parmezán.
Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat